2009. január 5., hétfő

Mozzarella in carozza - Sajtos bundáskenyér


Helló, itt vagyunk újra a téli szünet után, amit a blogolás szempontjából nem így terveztünk ugyan, de sajnos hosszabb kényszerszünet lett belőle. Zsófi újra Párizsba repült, hogy kedvenc séfje mellett ismerkedjen tovább a profi konyhák légkörével, én pedig nem nagyon főztem az ünnepek alatt, egyetlen vacsorát tartottam, ezt leszámítva Anyu, Nagyi és a férjem mamája vitte a konyhai ügyeket az elmúlt napokban, sokat vendégeskedtünk, jöttünk mentünk, otthon csak a reggeli étkezéseket töltöttük. A reggeli pedig egy-két kivétellel a fenti, isteni finom, bár őrületes módon hizlaló mozzarella in carozza fantázianévre hallgató turbó bundáskenyér volt.

Mivel megfogadtam hogy január elsejétől lényegében bevarrom a számat, és olyan eredményes fogyókúrát tartok, amilyet még nem látott a világ, igyekeztem alapos módon az utolsó napokat maximálisan kihasználni. Ezzel az okos hozzáállással az eredeti – nem csekély súlyunkhoz még hozzátehetünk 2-3 kilót, csak hogy legyen a fogyókúrában egy kis extra kihívás is :-)

Szóval nem egy nagy dolog a fenti kenyér, de olyan reggelekre, mikor van időnk utána visszabújni és lustálkodni, kötelezővé is lehetne tenni. De vigyázzunk, elkészítését olyankorra időzítsük, mikor nem érzünk lelkifurdalást kb 5000 kalória 10 perc alatt történő eltüntetésekor :-)


Hozzávalók: 2 gömb mozzarella, 10 szelet szendvicskenyér, 3 tojás, 1dl tej, kicsi liszt, só.


A kenyerek egyik oldalát óvatosan a tejbe, majd a lisztbe mártom. Ráhelyezek egy szelet mozzarellát, jól megsózom, majd befedem egy másik szelettel, melynek egyik oldalát szintén előbb tejbe, majd lisztbe mártottam. Tehát a két kenyér tejes-lisztes felével kerül össze, jól meg is nyomogatom, hogy ne váljon szét, majd a tojásba forgatom, és olajban megsütöm.

Igaziból fokhagymás tejföllel a legfinomabb, de ilyen megátalkodottság hallatán gondolom Norbi már holtan esne össze… :-))


6 megjegyzés:

Jucy írta...

Csodásan hangzik! Már meg is éheztem :) Alig várom, hogy kipróbáljam.

Névtelen írta...

Ez jó!!!!
Nekem is megvolt az elmúlt napokban a "bundáskenyér-reggeli", bár csak a hagyományos, lájtos változat:)))) De az fokhagymával, tejföllel, ahogy illik. A legközelebbi bűnbeeséskor ellenben mindenképpen kipróbálom ezt a variációt.
Ilona

erős ildikó írta...

Hát, nem vagyok egy bundáskenyér-pusztító, na de ez!
Hát ezt muszáj kipróbálni, mégpedig mielőbb!

Névtelen írta...

Nem volt kedvem zsírban csicsogni, így csupaszon a toast sütőbe dobtam. Így is nagyon jó lett, persze fokhagymás tejföllel. :-)

Névtelen írta...

Lizi voltam :-)

Mignonok írta...

hajrá, csak hajrá, próbáljátok ki, most azon kezdtem gondolkodni, hogy egy szelet füstölt sonkát is teszek a sajt mellé. nem bírok magammal :-))