Aki szereti a spenótot, csak egy kicsit is, ezt feltétlenül próbálja ki. Zsófival Lillával és Judittal egy csajos főzés alkalmával közösen gyúrtuk ki ezt a receptet részben az otthon lévő alapanyagokból, aztán meg felváltva szaladgáltunk a boltba a még hiányzó dolgokért. Nagyon klasszul sikerült, a spenót krémes és fokhagymás, a fenyőmag ropogós, és egy kicsit füstös ízű, az egész pedig egyszerre ízes és könnyű, nagyon jól illik hozzá valami jó száraz fehér bor.
Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, ½ kg friss spenót (vagy 1 csomag mirelit), 5-6 gerezd fokhagyma, 1 doboz rikotta (20 dkg), 15 dkg füstölt sajt,
A vajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, mikor kész hozzáadjuk a spenótot. Sokkal jobb persze a friss, de ilyenkor télen a mélyhűtött változat is kiválóan megteszi. Jól megsózzuk, és meg is borsozzuk, majd hozzáöntünk
5 megjegyzés:
Nekem ez máris jöhetne, az egész tállal!
tegnap megcsináltam, nagyon finom lett ;)
Köszi ezt is, nagyon fincsi lett. Bár szerintem túl sokáig sütöttem, mert picit kiszáradt... na majd legközelebb! :)
Szia! most leltem a receptedre, nagyon jol hangzik, holnap megcsinalom!
hany szemelyre szol ez az adag?
kb mennyi lasagne laprol van itt szo? ugye elore megfozted a lapokat?
es a fustolt sajt reszelt gondolom....:-)
koszi
Szia! Nagyon jól hangzik! Hétvégén szeretném elkészíteni vendégeknek. Érdeklődöm, hány főre szól ez az adag? Mivel mást is készítek mellé, csak egy kisebb négyzet alakú üvegtálban szeretném ezt sütni.Köszönöm!
Megjegyzés küldése