2008. szeptember 11., csütörtök

Csilis padlizsán

Az elmúlt napokban egy kicsit lazult a frakciófegyelem itt a blogon, kizárólag a Másik Mignon érdeme, hogy egyáltalán frissült az oldal. De itt vagyok én is újra, megint lehet jönni naponta, készült egy csomó fini minden, ami talán kárpótolja az elmúlt napokban éhesen maradt reklamálókat ;)



Bizonyára mindenki találkozott már azzal a közismert mondással, miszerint minden sörnyitó. Korábban megpróbáltam kételkedni a mondás igazságtartalmában, de mikor Ákos egy A4-es lappal is kipattintotta egy Arany Ászok kupakját, azóta magam is hiszem és vallom ezt az örök bölcsességet.

Ilyesmi igazság vonatkozhat a sörkorcsolyára is, mármint, hogy minden (legalább is sok minden) sörkori. Ahogy az alábbi padlizsán is, mert friss kenyérrel mártogatva a csípős szaftot, semmi nem hiányzik mellé, mint egy pohár jéghideg sör.

Hozzávalók: 1 nagy kaliforniai paprika, 3-5 hosszúkás piros csilipaprika, 1 fej fehér (édes) hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk őrölt pirospaprika, 1 tk garam masala, 3 evőkanál olivaolaj, 2 kisebb padlizsán, só

A padlizsánokat hámozatlan állapotban felkockázzuk. Teljesen felesleges műanyag, vagy fakéssel dolgozni, semmi, mondom semmi baja nem lesz a fémtől, soha nem tapasztaltam keseredést vagy bármilyen állapotromlást, bár háztartásomban mindösszesen egyetlen valamirevaló kés található, és mindent ezzel vágok, mint valamilyen városi Matula bácsi. (igen, ez azt jelenti, hogy ajándékba bármikor fogadok gyönyörű éles késeket, illem ide vagy oda).

Forró sütőben addig sütöm a kaliforniai paprikát, míg a héja nem kap egy kis fekete/égett ihletést. Kiveszem, meghámozom. A paprikahúst, a fokhagymát a csiliket, a fűszereket és az olivolajat összemixelem. Pici olajon megpirítom a karikára vágott hagymát, mikor aranybarna, rádobom a padlizsánkockákat, és jó alaposan összesütöm, majd a fenti krémet ráöntöm. További pirítást csak addig igényel, míg gyorsan felszeletelek egy friss fehér kenyeret és kinyitok néhány üveg jégbehűtött sört.

Nincsenek megjegyzések: