2008. szeptember 16., kedd

Mentás cukkinileves


Íme a Viksi-féle vacsora első fogása. Viksi kedvenc szakácskönyvéből. Nem több, mint húsz perc alatt elkészül. A pirított fenyőmag-menta-cukkini hármas a garancia a tökéletes ízélményre. Múlt csütörtökön Brie Van De Campet megszégyenítő precizitással, már elő volt készítve a csirke alaplé, de ha valaki Susan Mayer személyiségéhez érzi magát közelebb, az nyugodtan dobjon bele fél liter vízbe egy húsleveskockát...

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 ek olívaolaj, 100 gr fenyőmag, 300 gr cukkini, 600 ml zöldség/csirke alaplé, 100 gr reszelt parmezán sajt, marék menta level apróra vágva

Hagymát az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fenyőmagot, megpirítjuk. Közben a cukkinit uborkareszelőn lereszeljük. Ha a fenyőmag már szép színt kapott, hozzáadjuk a cukkinit, folyamatosan kavarjuk, néhány percig főzzük.
Hozzáadjuk az alaplevet, felforraljuk, majd közepes lángon 5 percig főzzük. Belekeverjük a parmezánt és a mentát. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

1 megjegyzés:

János írta...

Gratulálok mindenhez! Ez kitartó munka. Jó munkát kívánok.