2008. szeptember 25., csütörtök

Kókuszos muffin


Stahl Judit Gyorsan valami finomat című könyvéből való az alábbi recept. Nem változtattam nagyon rajta, úgy jó ahogy van, taláncsak annyit, hogy mindig kétszeres mennyiséget csinálok. Egy adag olyan gyorsan elfogy, hogy nem érdemes a habverőket bekoszolni miatta. A halál biztos siker záloga. Tényleg gyors, tényleg olyan, mint a bounty közepe, és még liszt sem kell bele! Na persze ettől még nem sorolnám a fogyókúrás édességek közé. De pl. a hűtő felső polcán befőttesüvegben várakozó tojásfehérjék elpusztítására roppant jó.
Eda barátném kedvence, múlt karácsonyra sütöttem is neki egy jókora adaggal. Szabi volt megbízva a kézbesítéssel, mivel nekünk Bangkokban volt halaszthatatlan elintéznivalónk. Soha nem jutott el a címzetthez a csomag, Szabi kocsijában viszont hetekkel később megtaláltuk a kiürült muffinos dobozt... Rejtély! De majd idén bepótoljuk!

Hozzávalók (2 tepsihez): 8 tojásfehérje, 30 deka cukor, 20 deka kókusztejpor, 20 deka kókuszreszelék, 2 lime leve és reszelt héja, 15 deka olvasztott vaj
A tojásfehérjéből lágy habot verek, belekeverem a cukrot, a kókusztejport, a kókuszreszeléket, a lime levét és héját. Végül beleforgatom a langyosra hűlt olvasztott vajat is. Nem jön föl nagyon, a papírtálkákat tele lehet szépen kanalazni. És mehet is a sütőbe! 175 fokra kb 20 percre.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megsütöttem! A cukor egyharmadát elcsaltam. A lime olvasva furcsa volt, de igenis kell bele. Isteni! A többiek az első darab megkóstolása után közelharcot folytattak minden egyes továbbiért. Legközelebb dupladuplát csinálok, az tuti!

Unknown írta...

Most nézem: anonim lettem, pedig nem akartam.