2008. szeptember 3., szerda

Mekkmester portékája


Hétvégén mindenféle kecskekészítményt kaptam, de nem akármilyet, házi kecskesajtot, kecsketejet és még egy kecskecombot is. Az Öreg Dráva Vendgéház tulajdonosai készítik a termékeket drávasztárai birtokukon. Drávasztára 477 lakosú határközség Sellyétől 9 kilométerre délre. A vendégház és a farm üzemeltetői a fővárosból jöttek, mert örököltek két kecskét. Itt ragadtak, a kecskék száma pedig azóta ötvenegynéhányra nőtt. Itt persze nem áll meg az állatok sora, vannak malacok is, meg kutyák.

Főleg helyi fogyasztásra készítik a termékeket, de hetente-kéthetente feljönnek Pestre és házhoz viszik a rendeléseket. A tej olyan, mint amit gyerekkorunkban kortyoltunk utoljára, zsíros, sűrű, zamatos és két hétig eláll. A sajtok hófehérek, érkezésükkor még csöpög ki belőlük a víz, de nincs idejük kiszáradni, mert időközben hogy, hogy nem, kiürül a doboz. A kecskecombról még nem tudok nyilatkozni, a mélyhűtőben várja a feldolgozást.


Aki kedvet kapott a gasztronómiai túrához, látogasson el a határmenti kisközségbe, a kecskesajton kívül más miatt is megéri a Pesttől 3-4 órás utat. Aki rendelni szeretne, annak megírom a termelők elérhetőségeit.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ismét gyönyörűségesek a képek és biztos, hogy isteniek a sajtok is. Én rajongok a kecskesajtért, minden formájában az a kedvencem.

Ági

Zsuzsi írta...

Milyen áron mérik ezeket a csodákat?

MGL írta...

Mindenképpen szeretném kiprobálni a termékeiket, megírnád, az elérhetőségeket?

Mgl

Névtelen írta...

Kérek szépen én is elérhetőséget a rendeléshez! Köszönöm.