2008. augusztus 13., szerda

Mediterrán kuszkusz


Voltak már rossz tapasztalataim a kuszkusszal, amolyan se íze, se bűze köret. Persze az előbbi állítás csak akkor állja meg a helyét, ha nincsen rendesen elkészítve, és a forró vizes fürdő után máris az asztalra kerül. Egyik barátnőm hétvégén gyökeresen megváltoztatta a kuszkuszhoz való hozzáállásomat. Eredetileg köretnek ettük, de magában, egytálételként egy könnyű nyári ebédnek vagy vacsorának sem utolsó. És kb 10 perc alatt elkészül a koszos edények elmosogatásával együtt!

Hozzávalók: 25 deka kuszkusz, 4 deci zöldségleves, 10 aszalt paradicsom, 2 érett avokádó, 25 deka fetasajt, nagy maroknyi magvak (fenyőmag, kesudió, mandula)

az öntethez: 5 ek olivaolaj, 2 ek citromlé




A forró zöldséglevest (akinek van otthon, alaplé, akinek nincs, az csinálja nyugodtan kockából...) ráöntjük a kuszkuszra, majd letakarjuk. Amíg magába szívja a nedvességet felkockázzuk az avokádókat, feldaraboljuk a szárított paradicsomot, és lereszeljük a fetasajtot. Mire elkészülünk, már bele is lehet keverni a kuszkuszba az előkészített dúsítóelemeket a magokkal együtt. Leöntjük az öntettel, és tálalhatjuk is.

3 megjegyzés:

Gabriella írta...

Szóval akkor azt mondod, hogy a sikertelenség ellenére mégis érdemes próbálkozni? Nekem is rossz tapasztalataim vannak a kuszkusszal. Ezt tetözi még az is, hogy az éttermi sem ízlett.

Ez viszont nagyon gusztusosan néz ki. Lehet, hogy mégegyszer rászánom magamat??
Gabriella

Unknown írta...

Szerintem érdemes kisérlezetni, mert semleges íze sok mindent elbír és pikk-pakk elkészül.
Nálam általában heti egyszer tuti a kuszkuszebéd. Forróvízzel leöntök maréknyi kuszkuszt, ha magába szívta, apróra vágott lilahagyma, szárított paradicsom, petrezselyem megy bele, esetleg kis csili. Ja, bőven meglocsolom olívával. Max negyedóra és imádom :) Jövő héten kipróbálom bele a fetát!

Mignonok írta...

Az avokádó és a mandula is nagyon feldobja az ízélményt!
Én csak ajánlani tudom...