2008. augusztus 14., csütörtök

Szezámmagos burgonyasaláta rukkolával és fetával

Annyira nem győzöm hangsúlyozni, hogy a szezámmag milyen kiváló karaktert kölcsönöz mindennek, amihez hozzátesszük. Használjuk már gyakrabban, hálló!
A hétköznapokban csak néhány bátortalan péksüteményen vagy a menzán feláras rántotthúson kívül nemigen találkozunk vele.
Pedig salátákhoz kötelezővé kellene tenni bizonyos kategóriákban. Ropogós, karakteres mégis könnyed, szezámolajon megpirítva szinte önállóan is fogyasztható. Az utóbbi időkben szezámmag rajongókká, hovatovább fanatikusokká váltunk.

Szezámpörkölt, szezámleves, szezámpuding, szezámfőzelék. Szezámmag for president.

Hozzávalók: 20 dkg rukkola, 10 dkg bébispenót, 20 dkg fetasajt 1 ZÖLD kaliforniai paprika, ½ kg újkrumpli, 3-4 evőkanál olívaolaj, 8 dkg szezámmag.

A krumplikat megfőzzük a héjukkal együtt, majd meghámozzuk és elfelezzük őket. A rukkolát és bébispenótot nagy tálba tesszük és rámorzsoljuk a felkockázott fetasajtot, meglocsoljuk olívaolajjal, jó összekeverjük. Én akkor szeretem, ha a sajt teljesen szétmorzsolódik, és tulajdonképpen az öntet gerincét adja. Belekeverjük a főtt krumplit, majd a külön serpenyőben megpirított szezámmagot.

Önállóan is isteni, de grill húsok mellé is kiváló köret.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia, megcsináltuk a salit, valóban különleges ízű, nem egy megszokott unalmas élmény. Köszi a receptet!
Eszti