2008. augusztus 23., szombat

Sárgabarackos mascarponekrém


Ha édességet kívánunk és van otthon mascarponénk, akkor már nagy baj nem lehet. Nálam szinte mindig van egy a hűtőben, mert nem csak édességnek jön jól, hanem egyéb sós ételekhez is. Egész sokáig eláll, és ki tudja mikor kapunk egy vacsorameghívást, ahova az utolsó pillanatban (szigorúan egy nappal előbb) össze kell dobni egy tiramisut... vagy éppen az alábbi krémes nyalánkságot.

Hozzávalók: 1/2 kiló sárgabarack kimagozva, 20 deka cukor, 1 citrom reszelt héja és leve, vaníliáscukor/vanília aroma, 1 kupica narancslikőr, 50 deka marscarpone., 1 deci tejszín, amaretti vagy más keksz a tetejére

A barackokat a cukorral meg a vaníliával és a citrom héjával ill. levével feltesszük főni. Fél órán át rotyogtatjuk időnként megkeverve. Ha kihűlt, botmixerrel összeturmixoljuk és belecsorgatjuk a narancslikőrt is. A mascarponét a tejszínnel fellazítjuk, majd beleforgatjuk a barackos masszát. Poharakba vagy tálba öntjük a krémet és a hűtőbe dugjuk jópár órára. Amaretti kekszet morzsolunk e tetejére.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Gyakorlatilag baracklekvárt készítesz a gyümölcsből? Mert ha igen, akkor ezt télen is lehet csinálni dzsemből.

Mignonok írta...

Végülis, van benne valami... ;o)