2008. augusztus 25., hétfő

Vaníliás barack ribizliszirupban

Ezt a desszertet magamnak csináltam legelőször a teljesen véletlenül otthon lévő kornyadozó hozzávalókból. Azóta több tíz kilónyit készítettem már belőle, mert dekoratív és érdekes, bár mint az alábbiakban látható, tulajdonképpen semmi különös nincs benne. Mégis nekem valamilyen sikkes, franciás fílingje van, a szirup ellenére könnyű nyárias desszert nem utolsó sorban a vidám színek miatt.

Hozzávalók: 4 barack, 25 dkg ribizli, 5-6 evőkanál barnacukor, egy vaníliarúd, 1 lime leve

A barackokat meghámozom, és vaníliás vízben félig megpárolom. Annyira csak, hogy egy kiskanállal könnyen vágható legyen, de ne legyen túl puha, inkább rugalmas. Míg a barack párolódik egy másik edényben összemelegítem a barnacukrot és a ribizlit, hagyom kicsit karamellizálódni őket, majd öntönk hozzá egy deci vizet, végül addig forralom, míg gyönyörű piros sűrű szaft nem lesz belőle, belecsavarom a lime-ot. A szirupot kis edénybe kanalazom, és belehelyezem a barackot, alaposan meglocsolgatva a tetejét is.

1 megjegyzés:

Barbi írta...

ez de szépen néz ki!!
:-)