2008. július 25., péntek

Gyömbéres narancskoktél


Van okunk a koktélozásra! Visszatért a nyár! Hurrrrrááá!
Pár hete a hétvégét Balatonon töltöttük és kitikkadva feküdtünk a medence partján, hogy egy nap alatt megpróbáljuk behozni az egész nyári elmaradt barnulást...
A divat- és pletykalapok bűvkörében a szombati buli után arra sem volt erőnk, hogy feltápászkodjunk és elvánszorogjunk a konyháig valami frissítőért, ezért megkértük Loulout, hogy dobjon össze valamit. Namármost, ha erre sikerül rávenni, akkor rosszul nem járhatunk, mert Loulou a gasztronómia mestere - minket, lányokat sokszor idegesítve is tudálékosságával - de koktéljai után mindent megbocsájtunk neki.
Pár perc múlva az asztalon várt minket a jéggel telepakolt poharakban a narancsos rumos koktél. Ha úgy fogjuk fel egy koktél ízét, mint egy illatot, akkor ennek az italnak a narancs a fejjegye, a gyömbér a szívjegye, amit a jegesség bázisjegye jár át.

Hozzávalók (kb 6-8 adag, de négy szomjas és/vagy alkoholista ember is elbír vele): 6 narancs frissen kifacsarva (kb 3 deci), 1,5 deci rum, 2-3 cm friss gyömbér lereszelve, 2-3 cent limoncello, 2 deci almalé, rengeteg jég

Egy turmixgépben összemixeljük a narancslevet, a rumot, a reszelt gyömbért, a limoncellot és a jeget. Ezután felhúzzuk egy kis almalével, 1-2 deci kell bele, aszerint, hogy mennyire édes, illetve mennyire ütős koktélt szeretnénk. Jéggel félig teli poharakba öntjük.

Nincsenek megjegyzések: