2008. július 5., szombat

Sörkorcsolya, borszánkó II.


Egy erőteljesebb pánikroham jött rám, mikor realizáltam, hogy az EB véget ért, és én a beígért sörkorcsolyás sorozatból eleddig összesen egy fejezetet publikáltam.
Mit kezdjenek mostmár ezzel a bejegyzéssel blogot olvasó tömegek, hiszen a közösségi focinézések véget értek, a hatalmas kivetítők elsötétültek, okafogyottá vált hazasietni a munkából. Visszatért a régi rutin, minden szem újra Magdi Anyusra, Barta Zsoltra és Nóra ügyvédasszonyra szegeződik.
Azám, de attól a sör még fogyogat, olvasom éppen egy kutatásban: a magyarok évente fejenként 78 litert engednek le a torkukon per fő (azaz a csecsemők is). Ezen a ponton én is megnyugodtam, hiszen eszerint EB ide vagy oda, csak lesz helye következő sörkorit bemutató írásnak. Í me:

Hozzávalók: 1-2-3-5 vagy több kiló krumpli a sörözők számától függően (egy kiló, az kb. 3 söröző férfiembernek elegendő egy hosszabbítás nélküli meccs idejére, ha nem éhesen érkeztek), 2-3 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, durvára darált feketebors, őrölt kömény, szerecsendió. Olaj a sütéshez.

A krumplikat megmosom, hámozás nélkül nagyobb hasábokra vágom, és forró olajban kisütöm. Egy nagy tálban összekeverem az említett fűszereket, a forró krumplit beledobálom, és nagyon jól összerázom, hogy helyesen rátapadjon a fűszerkéreg. A tejfölt alaposan megsózom, belenyomok ízlés szerint 1-2 fokhagymát.
Forrón kell a tejfölbe mártogatni, így a jéghideg sörrel igen kellemes kontrasztot, ugyanakkor tökéletes párost alkot.

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Arról nem is beszélve, hogy mindjárt itt az olimpia, ott is jól jöhet. :)

smilingcranberry írta...

A Forma1-ről és a MotoGP-ről már ne is beszljünk...