2008. július 28., hétfő

Várdomb Vendéglő - Szentendre


Tegnap cangázni voltunk a bandával. Eltekertünk Szentendréig és vissza. 60 km! Meg sem kottyant volna - sportemberek lévén - ha nem ülünk be ebédelni egy muskátlis macskaköves kis halászcsárdába. Az ebéd végére elfogyott 3 kis bogrács halászlé, 2 túróscsusza, 3 fogasfilé roston, 1 bugaci csirkemell, 6 uborkasaláta, rengeteg petrezselymes krumpli és nem utolsó sorban vagy másfél liter bor, persze kizárólag fröccsnek.
Ezek után kicsit nehézkesnek tűnt a hazatekerés, de valahogy szó szerint mégiscsak hazagurultunk.


Mire megtaláltuk a fent nevezett vendéglőt, előzetesen már egy jópárat végigjártunk. Először a Dunaparton tekertünk végig, de az túl turistás volt, utána kitekertünk a faluszélre, mert Sipkás emlékezett, hogy van ott egy jó kis étterem. Lehet, hogy valaha jó volt, de most annyira kihalt volt és a pincér annyira kábult, hogy nem voltunk benne biztosak, hogy a konyha és a benne várakozó alapanyagok nem buknának meg egy ANTSZ ellenőrzésen, úgyhogy mindenki megitta a fröccsét és karikáztunk tovább. Mígnem elértünk az egyik macskaköves úton álló muskátlival díszített, fagerendás, borospincés vendéglőhöz. Ugyan itt is a miénk volt az egyedüli asztal, de ezúttal nem volt zavaró a dolog. Maga a szakács ajánlotta az ételeket. A halászlét, amit akkor rakott föl, szigorúan gyufatésztával, meg a fogast (ahogy ő mondta, a halak királyát) roston, vajas petrezselymes burgonyával és uborkasalátával.
Nem keveset vártunk, de szerencsére az egymás után csúszó fröccsök gondoskodtak a jó hangulatról.
Én egyébként nem szeretem a halászlét, de ez komolyan mondom mindent vitt! A petrezselymes krumpli jó szaftos volt, a fogas pedig omlós. A túrós csusza igazi csuszatésztából készült, jó sok szalonnapörccel, tejföllel, oda-oda kapatva a serpenyőben.


Egy szó mint száz, érdemes volt a plusz kacskaringózás a városban meg a plusz fél óra várakozás.
A végén a szakács, akinek Szentendrén van egy másik panzió-vendéglője is, még azt is felajánlotta, hogyha bárki a a csapatból ott tartaná a lagziját, az első éjszaka az ő ajándéka lesz.
Megfontolandó...

ÉRTÉKELÉS:


Nincsenek megjegyzések: