2008. július 29., kedd

Szilvás bodzalimonádé

Az eddigi híresztelésekkel ellentétben a nyár mégis folytatódik, ha pedig folytatódik további frissítőket kell magunkhoz vennünk. Azért jó, mert alkoholos és virgin változatban is készíthetjük. Az eredetijét a Dérynében kóstoltuk, az alkoholos változatot persze. Kóstolgattuk kóstolgattuk, aztán a kóstolás végére a pontos arányok hogy hogy nem, már kimentek a fejemből, úgyhogy lehet, hogy jócskán eltérek most az eredeti recepttől.

Hozzávalók: szilva, bodzaszörp, lime, szóda, mentalevél, bacardi (esetleg valamilyen jó minőségű vodka bár én a vodkát ki nem állhatom), díszítésnek ribizli

A negyedbe-nyolcadba vágott szilvákat előző este alaposan meglocsoljuk a lime levével, és egy nagy tálban egész éjjelre a hűtőbe tesszük. Mikor elérkezettnek látjuk az időt egy italra, elővesszük, a pohár aljába hajítunk párat belőle, rátépkedjük a mentát, öntünk hozzá egy kis bodzaszörpöt és az egészet kicsit összenyomogatjuk, ráteszünk sok jeget, felöntjük szódával és voilá. Amennyiben a frissítés mellet egyéb hatást is elvárnánk az italtól – és miért ne várnánk - a nyomkodás előtt töltsünk bele ízlés szerinti Bacardit.

Aha. Most jutott eszembe ahogy végigolvastam, hogy a Dérynében nem szilvát, hanem nagy szemű piros szőlőt tettek bele.

Szolgálati közlemény:

Néhány olvasónk hiányérzetének adott hangot a közelmúltban a komolyabb és összetettebb fogásokkal kapcsolatban. Kis türelemet és megértést kérnénk tőlük a hőmérő higanyszálára, és a nyári elfoglaltságok sokaságára hivatkozva.

2 megjegyzés:

Grenadine írta...

a dérynével egyáltalán nem voltam megelégedve, da a szőlős-bodzás-mentás limonádéjuk isteni!

Mignonok írta...

akkor tökéletesen egyetértünk, nekem sincs jó véleményem róluk. Ez az ital azonban tényleg rendkívüli :-)