Szóval, csajok: főzzétek meg a levest, ültessétek le az embert, tálaljatok szépen, aztán miután megette, nézzetek a szemébe, és várjátok a hatást. :-)
Hozzávalók: 25 dkg sertés comb, 15 dkg füstült hús /oldalas vagy csülök is jó/, 40 dkg zöldbab, 1 krumpli, 2 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl /de lehet kettő is!/, majoranna, babérlevél, pirospaprika, só, liszt
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágom és az olajon megpirítom. Ha kész félre húzom és rászórom a pirospaprikát. /Itt jegyzem meg, hogy ha lett volna füstölt szalonnám akkor a hagymával együtt pirítottam volna azt is. De nem volt, tehát kihagyható, ha van füstölt hús./ Rádobom a kockára vágott húsokat. Felöntöm vízzel, majd beleteszem a fűszereket. Kb. 50 percig főzöm, ekkor már félpuha a hús, úgyhogy jöhet a zöldbab és a krumpli. A végén /kb még 30 perc/ a tejfölt kis liszttel elkeverem, majd beleöntöm a levesbe. Átforralom és kész.
1 megjegyzés:
Szia!
Sajnos már rég nem blogoltam, de most idetévedtem hozzád, mivel egy barátnőmnek készítek emlékkönyvet, és abba kell egy legényfogó leves recept:)
Viszont annyira jól néz ki, hogy szerintem én is kipróbálom hamarosan.
Köszi szépen!
mithrile
Megjegyzés küldése