2008. július 28., hétfő

Legényfogó leves

Erőteljesen különböznek nagyanyáink legényfogó praktikái attól, amit ma mi gondolunk egy pasi megszerzéséről. Ők még vallották azt, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, ehhez is tartották magukat, példa erre az alábbi leves, mely nem véletlenül kapta ezt találó nevet. Azért sietek ide rögzíteni, hogy a néhány szingli barátnőm mihamarabb bebiflázhassa a receptet, és a következő randin már meg is főzhesse e férfiszíveket ostromló varázskaját :-)

Szóval, csajok: főzzétek meg a levest, ültessétek le az embert, tálaljatok szépen, aztán miután megette, nézzetek a szemébe, és várjátok a hatást. :-)

Hozzávalók: 25 dkg sertés comb, 15 dkg füstült hús /oldalas vagy csülök is jó/, 40 dkg zöldbab, 1 krumpli, 2 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl /de lehet kettő is!/, majoranna, babérlevél, pirospaprika, só, liszt

A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágom és az olajon megpirítom. Ha kész félre húzom és rászórom a pirospaprikát. /Itt jegyzem meg, hogy ha lett volna füstölt szalonnám akkor a hagymával együtt pirítottam volna azt is. De nem volt, tehát kihagyható, ha van füstölt hús./ Rádobom a kockára vágott húsokat. Felöntöm vízzel, majd beleteszem a fűszereket. Kb. 50 percig főzöm, ekkor már félpuha a hús, úgyhogy jöhet a zöldbab és a krumpli. A végén /kb még 30 perc/ a tejfölt kis liszttel elkeverem, majd beleöntöm a levesbe. Átforralom és kész.

1 megjegyzés:

mithrile írta...

Szia!
Sajnos már rég nem blogoltam, de most idetévedtem hozzád, mivel egy barátnőmnek készítek emlékkönyvet, és abba kell egy legényfogó leves recept:)
Viszont annyira jól néz ki, hogy szerintem én is kipróbálom hamarosan.
Köszi szépen!
mithrile