2008. július 6., vasárnap

Tatai szűz


Ezzel a felirattal találkoztunk a tatai tó partján egymás hegyén hátán álló lángosos-palacsintás-gofris-fagyis bódék egyikénél. Bár sejtettük a végeredményt, mégis muszáj volt egy gombóccal kipróbálni a fagyi különlegességből. Hát mit ne mondjak az íze a sörre nem igazán hasonlított, ami ugye nem is lett volna baj, de nem meglepő módon más megkedvelhető jellemvonást sem sikerült felfedeznünk benne. A fagyi árus szerint az alkoholmentes sör utóízében érzett mézes ízt kellett volna éreznünk... Persze nem nagyon tudom, hogy a sörimádók népes táborából ki az, aki éppen az alkoholmentes sör utóízét akarja érezni egy krémes édes gombócban. A csapat tagjai ha nem is alkotnak reprezentatív mintát, de sörimádat ide vagy oda, senki nem akarta elnyalni a gombócot.
Aki elég bátor és perverz, az kipróbálhatja otthon, hogy folyadék helyett alkoholmentes sört önt a fagyigépbe (a fagyiárus csak nekünk elárulta a titkos receptet)... tálalásnál semmiképp ne felejtsük fém söröskupakokkal díszíteni a kelyhet....
Nekem akkor már jobban megmozgatná a fantáziám egy kis countreau-val vagy baileys-szel megbolondított fagyi.
Ha netalán valaki kipróbálna valami ezekhez hasonlót, az feltétlenül értesítsen az eredményről!

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jesszus, ez a kupak csak vicc, ugye? A helyesírést is gyakorolhatná még szegény árus!:)
Csak nem te is most voltál a hétvégén Tatán? Mert én ott táboroztam...:))

Névtelen írta...

Na, a helyesírás még nekem sem megy zökkenőmentesen...:)

Max írta...

Helló!
Nézzük a gyártó oldaláról: az alkohol nem fagy meg ezért kell egy olyan alap amely átalakítja/lebontja az alkoholt. Próbáltam már borral, unicummal, és másféle likőrökkel, de csak egy kásás, kissé íztelen, granitára(jégkása) emlékeztető íze és állaga van. Viszont nagyon jó minőségű baileys aromával nagyon jó tejszínes-krémes whiski krémlikőr fagyit lehet csinálni.

Rossamela írta...

Itt egy sörfagyi recept:

http://lilahangya.blogspot.com/2007/08/srfagyi-avagy-sr-tlnyeglse-2.html

Én is tanusítom, hogy nagyon finom!
Krémes, édes, és a végén üdítően kesernyés.

Mignonok írta...

kicsi vú:
Hát, gondolom, hogy nem úgy gondolták, hogy a kupakot is el kell nyalni. Na, de most komolyan, ha arra gondoltál, hogy én tettem-e rá a kupakokat a fotó kedvéért, akkor ki kell ábrándítsalak. Ez volt az eredeti kompozíció...
Mi is Tatán töltöttük az egész hétvégét, egy esküvőn voltunk. És Ti? Hol sátoroztatok?

Mignonok írta...

Max:
És hol lehet megkóstolni ezt a szuper baileys-es fagyit? Nagyon érdekelne.... ;o)

Mignonok írta...

rossa mela:
Hűű. Nem is láttam. Én meg azt hittem,hogy valami nagy újdonságra bukkantam...ahogy a tábla is írja. Kár, hogy nincs fagyigépem, de lehet, hogy anélkül is kipróbálom, ha nem is sörrel, de valami - számomra legalábbis - finomabb alkohollal.

Max írta...

Mignon: Bringatanya, Gyenesdiás (balaton, keszthely mellett), nézd meg a blog-om, fagyis kép alatt rejtezik a térkép.

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Névtelen írta...

Mignon,az Esély Alapítvány táborhelyén voltam kőházban főiskolás drámatáborban. És megállapítottam, hogy Tata gyönyörű!

Mókus írta...

pfű, én fagyialap-forgalmazónak dolgozom, és a pregel nevű cég tavaly nyári újdonsága volt az alkoholos fagyikhoz való alap... és valóban, ahogy fentebb is írták, más alap kell hozzá az alkoholtartalom miatt, de még így sem krémes, hanem granitás lesz a végeredmény... de működik sörrel, borral és töménnyel is, bár azzal gondolom kicsit drága a fagyik max30ft/gombócos átlagárához képest...
de mégis, ki a fene akar sört nyalni fagyiban, amiben csak a keserű valami érződik, és ha mindez még mondjuk egy gyümölcshöz való fagyialapban van...bleeee. hát szerintem nem nagy ötlet. De az az olasz cukrász, aki a kikísérletezők csoportjában volt, azt mondta, ennyit még sose volt részeg. Erre jó...:)