Nézegettem sokáig, de furcsa módon :-) csak nem jutott eszembe semmi frappáns. Jött aztán a csütörtök.
Csütörtök = Csak Csajok. Ilyenkor pasik nélkül csinálunk éppen azt, amihez kedvünk van. Éttermet próbálunk ki, kerthelységben sörözünk, otthon főzőcskézünk, a Romkertben, Holdudvarban, West-balkánban nézünk körül, vagy egyszerűen valamelyikünk teraszán fogyasztunk jégbehűtött Irsai Olivéreket.
Így volt ez a legutolsó alkalommal is, de az Olivérekhez jól jött volna valami falatka. Na persze nem kell semmi komolyra gondolni. Valahol azt olvastam, hogy a mostani harmincas (Judit kedvéért nem írom, hogy középkorú, pedig de :-)) nőket este hat után „őrült szénhidrát-fóbia” keríti hatalmába. Na ennél mi azért kiegyensúlyozottabbak vagyunk szerencsére, de persze igyekszünk vigyázni, ha ennek néha, pl. mint az én esetemben is, kevés a látszata :-). Szóval Judit teraszán múlattuk az időt, aki egyszer csak a következő zseniális összeállítással jelent meg: egy tálka mozzarella, kicsi sonka, kicsi paradicsom, pár karika bagett, és a lényeg: olivaolajjal elkevert darabosra aprított petrezselyemzöld, rengeteg fokhagymával. Ezután a „hunnyuk be a szemünket oszt úgy falatozzunk” felszólításhoz tartottuk magunkat.
Szóval másnap azonnal előkaptam a bokréta petrezselymet és Judit ihletése alapján előadtam a következő pestót, ami nem annyira rusztikus, nem annyira zöld izű, mint az eredeti, de amit kenyérrel, tésztával, steakkel vagy bármilyen kreativitást megmozgató módon felhasználhatunk.
Hozzávalók: Hatalmas csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, fél deci olivaolaj, egy marék nem sózott, nem pirított kesudió, egy marék parmezán, só.
Minden említett hozzávalót összebotmixerezek. Ennyi.
2 megjegyzés:
Hú, gyönyörűek a képek! Másrészt meg felkérlek, hogy te is asszociálj egy sort az ABC betűire, ha van kedved!
köszönöm, a felkérést is, igyekszem hamarosan elkészíteni a listát!
Megjegyzés küldése