2008. július 26., szombat

Sült sajt saláta


Könnyű nyáresti vacsora egy pohár jéghideg rozé vagy fehérbor társaságában a teraszon elfogyasztva. Az ember nézegetheti közben a katicákat, ahogy sétálgatnak a futóeper levelén, vagy olvashat egy klassz könyvet. Nem valami nehezen emészthető nagykaliberű klasszikust, hanem olyant, mint a saláta, stílusos, és tartalmas, se nem túl nehéz, de nem is pillekönnyű. Ha valakinek ilyen vacsira támad kedve, vegye le a polcról Kaffka Margit Színek és évek című könyvét, ami szerintem kitűnően passzol ehhez a salátához, és az ilyen nyugalmas, otthon töltött nyári estéhez.

Hozzávalók: egy marék madárbegy saláta, 10 dkg házi jellegű kecskesajt, 2 gerezd fokhagyma pár csepp citromlé, két evőkanál méz, pár szem koktélparadicsom, vaj a sütéshez

A forró vajba dobom először a hosszában kettévágott fokhagymagerezdeket, majd hozzáteszem a felkockázott sajtot is. Megpirítom, majd még forrón a tálkába pakolt salátára helyezem, a félbevágott koktélparadicsomokkal együtt. A mézből és citromléből egy kis öntetet keverek, ráöntöm, majd a tányérral, a borral és a könyvvel kiülök a teraszra.

1 megjegyzés:

Réka írta...

Imádom ezt a salátát! A legjobb gyors nyári vacsora. Spenótból is isteni. Köszi a receptet!